diumenge, 23 de desembre del 2012

CREEM UN ENTORN VIRTUAL MOODLE

El Moodle és un entorn virtual que facilita l’aprenentatge cooperatiu entre alumnes, ja que permet que aquests comparteixin informació, s’ajudin entre ells, es donin suport... Personalment, ja havia tingut contacte anteriorment amb aquest tipus d’entorn virtual Moodle perquè abans de la Universitat vaig fer un Grau Superior i disposàvem d’aquesta plataforma virtual per aprendre. Per aquest motiu, quan vaig arribar a la Universitat ja sabia com funcionava aquest recurs, tot i així ara cada dia vaig aprenent més coses. 

L’última sessió d’Alfabetització amb l’Eduard vam aprendre com crear un entorn Moodle a través de la pàgina MILAULAS. Personalment, vaig crear aquest entorn virtual com fent el paper d’una mestra d’Educació Infantil de la classe de P5 i, a partir d’aquí, vaig crear dos temes de treball i allà vaig penjar diferents activitats per tal que els meus “alumnes” les poguessin fer. Les activitats que vaig posar va ser un JClic (el que vaig fer amb la meva companya sobre els animals), sopa de lletres, URL de pàgines, tasques simples... i, un cop fetes pels alumnes, les podia avaluar. 

Aquesta es una captura de com és el meu Moodle de pràctiques:
El meu primer Moodle
Feu clic a sobre de la fotografia per tal que es vegi més gran, a més, si cliquem AQUI anirem directament al meu Moodle, però cal dir que primer ens hem de registrar a la pàgina.

La veritat és que m’ha agradat molt realitzar el meu Moodle. Primerament, a l’hora de crear-lo va ser una mica estressant, perquè no sabia ben bé quins passos seguir i la meva companya i jo ens perdíem. Tot i així, ja he comentat a entrades anteriors, que sóc una persona que m’agrada molt experimentar amb les noves tecnologies i, per això, vaig estar “tafanejant” el Moodle per poder-lo dissenyar al meu gust. I, certament, em va agradar molt el resultat final.

Crec que és indispensable que se’ns formi des de la carrera a poder crear i utilitzar entorns virtuals cooperatius, ja que suposen una eina molt útil per a nosaltres com a futures mestres. 

El Moodle ens pot servir per poder compartir informació tant amb les famílies com amb els alumnes, en funció de l’edat que tinguin. Podem posar calendaris sobre els pròxims esdeveniments, els deures que els nens i nenes tenen, fòrum on els pares poden participar i donar la seva opinió... És a dir, que permet que l’escola i la família estiguin ben comunicades i que aquestes últimes coneguin com es desenvolupa un dia a l’aula.  

Així doncs, penso que aquesta sessió ha estat molt profitosa perquè hem aprés a utilitzar un nou recurs informàtic: el Moodle. I no tan sols a utilitzar-lo i a dissenyar-lo, sinó que he entès la importància que té aquest per a l’aprenentatge dels alumnes i per a la comunicació entre l’escola i a família. Crec que l’experiència amb el Moodle ens ha ajudat a adquirir aquest valor educatiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada